5o Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές»
Σχολιάστε πρώτοι!

Βοτανικός 20 – 24 Σεπτεμβρίου

Όλη η Γειτονιά Μια Γιορτή!

Οι γραμμές του τρένου οριοθετούν τη γειτονιά του Βοτανικού, μια γειτονιά που με τα παλιά αρχοντικά, τις εγκαταλειμμένες βιοτεχνίες και αποθήκες που επαναπροσδιορίζονται χωρίς να χάνουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους,και μετατρέπονται σε χώρους τέχνης, με τα απομεινάρια της βιομηχανικής εποχής, τα συνεργεία, την οργιώδη βλάστηση στις απέραντες αλάνες να συνθέτουν ένα υπέροχο industrial περιβάλλον, αλλά και ταυτόχρονα, μια γειτονιά με ζεστούς κατοίκους και καλλιτέχνες που τα τελευταία χρόνια ζουν και δημιουργούν εδώ. Οι γραμμές του τρένου γίνονται σημείο αναφοράς για το φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές»,που εμπνεύστηκε ακριβώς από αυτήν την οριοθέτησηκαι κάθε χρόνο μας ξανασυστήνει τη γειτονιά με τις αλλαγές της, τις αφίξεις της, τα καινούργια πρόσωπα, τους νέους χώρους αλλά και την πολιτισμική δημιουργικότητα που αναδεικνύεταιμέσα σε αυτούς.

Για 5η συνεχόμενη χρονιάοι χώροι συνάθροισης και πολιτισμού στο Βοτανικό διοργανώνουν το Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις Γραμμές» παραμένονταςπιστοί στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού από το 2013 μέχρι σήμερα. Από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο με μια μεγάλη γιορτή που μέσα σε πέντε μέρες θα περιλαμβάνει live μουσικές, djsets και party, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, θεματικές συζητήσεις και εκθέσεις!Μετά τη μεγάλη και θερμή αποδοχή όλων των προηγούμενων Φεστιβάλ ανανεώνουμε το φθινοπωρινό μας ραντεβού για 5η συνεχόμενη χρονιά με νέους χώρους που συμμετέχουν και τους καλωσορίζουμε, και ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με νέες θεματικές και συμμετοχές αλλά και συμμετοχές από τις προηγούμενες διοργανώσεις που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Soiree De Votanique, ο πρώτος χώρος που άνοιξε στον Βοτανικό όταν εδώ υπήρχαν μόνο συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα εργαλείων, παλιατζίδικα και αποθήκες, θα γιορτάσει σε λίγο τα 15α γενέθλιά του!Στο φιλικό και ζεστό περιβάλλον του Soiree, στο bar, την αυλή και τον «Ωραίο Βοτανικό» θα φιλοξενηθούν live, DjSet, θέατρο και εκθέσεις φωτογραφίας. ΗΟμάδα του σκηνοθέτηΒασίλη Μαυρογεωργίουθα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ με έναν θεατρικό αυτοσχεδιασμό την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα θα εγκαινιαστούν δύο εκθέσεις φωτογραφίας που θα παραμείνουν για όλες τις μέρες του φεστιβάλ,η Έκθεση των Μαθητών του StudioΜελενίκου και η Έκθεση Φωτογραφίας του FrancoisL’Hotel. Τα liveξεκινούν εδώ με τουςEchoTrainπου οι ψυχεδελικοί garage ήχοι τους θα ακουστούν πάνω και κάτω από τις γραμμές του τρένου που τους ενέπνευσε όπως κι εμάς, και θα τελειώσουν με τους Muchatrela, την μπάντα με τον πιο ζωντανό ήχο και την πιο κεφάτη διάθεση στην πόληκαι τις ξεσηκωτικέςHotJazz, Balkan, Swing, και Reggaeμουσικές τους, που θα κλείσει για τρίτη φορά φέτος το Φεστιβάλ. Στα decks του Soiree και φέτος ο διεθνής συνθέτης και DJCayetanoτηνΠαρασκευή 22 Σεπτεμβρίου μας υπόσχεται ένα ατέλειωτο partyενώ η παραγωγός Κατερίνα Καφετζή (KAFKA) με τις εξαίσιες μουσικές προτάσεις της θα είναι και πάλι εδώ το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου!

Το Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλόςθα φιλοξενήσει, όπως κάθε χρόνο, συναυλίες στον πεζόδρομο τηςΜελενίκουκαι προβολή ταινίας στην αυλή. Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Πέτρος Μάλαμας ανοίγει το φεστιβάλ και μας παρουσιάζει τραγούδια ακουστικά από τη ζωή στο θέατρο, ερωτικά άσματα, καναδέζικα, κοιτάσματα, προγονικά και άλλα. Οι προβολές ταινιών είναι παράδοση για τον Θεσσαλό στο Φεστιβάλ, φέτος θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου«Σιωπηλός Μάρτυρας» την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσειο ΘέμοςΣκανδάμης,με τραγούδια φτιαγμένα με απλά υλικά και παράγκες που χωρούν από κάτω όλο τον κόσμο. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Θεσσαλός φιλοξενεί τους Βασίλη Μαντζούκη, Παναγιώτη Μανουηλίδη, καιΝίκο Παπαϊωάννουκαι το φεστιβάλ κλείνει εδώτην Κυριακή 24 Σεπτεμβρίουμε τους Πλήρη Ντάξει&τοΠολυφωνικό Σχήμα Διώνη όπουτο προπολεμικό τραγούδι του ’20 και του ΄30 και το ιδίωμα του ρεμπέτικουσυμπράττουν μετο ηπειρώτικο πολυφωνικό.

Η Μπιέλα για άλλη μία χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βοτανικού "Κάτω από τις Γραμμές" με χαρά και ανυπομονησία για να σας ξαναστήσει τη δική της πλευρά αυτής της όμορφης γειτονιάς! Λαϊκό, ρεμπέτικο, έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής θα μας ταξιδέψει για 5 ημέρες σε άλλες εποχές με διάθεση χαρούμενη και εορταστική! Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίουη Μπιέλα ξεκινάειδυναμικά με λαϊκό και ρεμπέτικο,Τετάρτη με τη Μαρία Λιτίναστα φωνητικά, τον Γιώργο Σχοινοχωρίτηστην κιθάρα και τη φωνή,και τον Γιάννη Κορφιάτηστο μπουζούκι και τη φωνή, και Πέμπτη με τους Βασιλική Τσιφτσή στη φωνή, Πάνο Τσιφτσή στο μπουζούκι, και Πάνο Μπαλάφαστην κιθάρα και τη φωνή. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου οι «Μαντάρες» δηλ. οΓιάννης Μαυριτσάκης στο βιολί, η Μαίη Αγγελάκη στο λαούτο, ο Ορέστης Τσιχλάκης στο ούτι και την τρομπέτα και η Κατερίνα Ελευθερίου στα κρουστά θα μας ταξιδέψουν με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Η Μπιέλα, όπως κάθε χρόνο, θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη και την ιδιαίτερη μουσική της παράδοση μέσα από δημοφιλείς αλλά και φρέσκιες μελωδίες, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίουμε τονΑντώνη Φανουράκηστολαούτο και τη φωνή,τονΝίκο Φανουράκηστη λύρα και τη φωνή καιτονΝίκο Ευαγγελάκηστο λαούτο και τη φωνή και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου σε ένα δυναμικό φινάλεμε τους Δημήτρη Πρωτογεράκη στη λύρα, τον Χρήστο Βεργάκη στο λαούτο, και τον Άρη Κυριακάκη στην κιθάρα, να μας υπόσχονται ένα κρητικό ξεφάντωμα μέχρι το ξημέρωμα.

ToStudioΜελενίκου αποτελεί μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλα τα είδη τέχνης και λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στο φεστιβάλ στο καινούριο κτίριο της οδού Μελενίκουόπου στους 4 ορόφους του στεγάζονται εργαστήρι φωτογραφίας, εργαστήρι αναλογικής φωτογραφίας, σεμινάρια, εργαστήρι υποκριτικής, θεατρική ομάδα, φωτογραφική ομάδα, και λέσχη/φουαγιέ. Το φεστιβάλ θα διεξάγεται ταυτόχρονα σε δύο χώρους,το PocketTheaterμε δωρεάν μάθημα θεατρικού αυτοσχεδιασμού από το εργαστήρι υποκριτικής με την Μαίρη Μαραγκουδάκη, παρουσίαση του φωτογράφου Βασίλη Πιτούλη, προβολή ταινιών των MayaDeren, SamuelBecket, LuisBunuel- SalvadorDali, συζητήσεις,παράσταση των σπουδαστών του εργαστηρίου υποκριτικής (2ο έτος), και αυτοσχεδιασμοί πάνω στην «Ανάθεση» του Δημήτρη Δημιατριαδή,και στον επάνω όροφο όπου θα λειτουργήσει μόνιμη Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του εργαστηρίου.

Ο ρετρό, νοσταλγικός και ζεστόςχώρος της Laïkaθα γεμίσει και φέτος μουσικές! Το φεστιβάλ εγκαινιάζεται και τελειώνει με ρεμπέτικες βραδιές: την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου με Προπολεμικά Ρεμπέτικα με τους Γρηγόρη Λάγγα στο βιολί, Μήτσο Μιχόπουλο στην κιθάρα, Σπύρο Μιχόπουλο στο μπουζούκι και Βίκυ Κόγια στα φωνητικά και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου με Ρεμπέτικη και Παραδοσιακή βραδιά. Την Πέμπτη 21 ΣεπτεμβρίουηLaïkaμας καλείσεDjPartyμε KaterinaKκαιLiLaσε NewWave, DarkWave, SynthandElectronight ρυθμούς ενώ ακολουθεί η Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίουμε τους Brain’sSqueezeκαι η ατμόσφαιρα τουpostpunkθα συνδυαστεί μετο VideoArtProjectτουPantelisPantelopoulos. Η βραδιά θα κλείσειμετον DjSpyrosFaros.

Η νέα άφιξη στον Βοτανικό είναι Το Λυχνάρι στην Κασσάνδρας 8, που παίρνει μέρος για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ και ξεκινάει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με τους MuzikalIfadeσε έναliveμε τους σμυρναίικους ήχους να μας φέρνουν μια γεύση από Πατινάδες, βεγγέρες, και καφέ-αμάν από την Πολυπολιτισμική πρωτεύουσα του εμπορίου της Δύσης και της Ανατολής. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου η παράδοση της πόλης και της υπαίθρου του ελλαδικού χώρου, των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου θα συναντηθούν στους ήχους των Γλαύκου Σμαριανάκη(βιολί), Θεοδώρας Αθανασίου (κιθάρα), και Χαρούλα Τσαλπαρά(φωνή). Το φεστιβάλ κλείνει εδώ την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με Ρεμπέτικη βραδιά με τους Λουκία Ανάγνου(φωνή, κιθάρα) &Αποστόλη Παπαγιάννη (μπουζούκι).

Η μπάντα κρουστών Quilombo συμμετέχει στο Φεστιβάλ το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και είναι μια από τις εκπλήξεις μας αφού η περιοχή θα πλημμυρίσει από τους αφρο-βραζιλιάνικους ρυθμούς της μπάντας, που θα παρελάσει στους δρόμουςξεκινώντας στις εννιά με αφετηρία το Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλός. Η πορεία της μπάντας θα ολοκληρωθεί στο χώρο του QuilomboCentroCultural, όπου θα δώσει τη σκυτάλη στονDjGeodancecollection από τη WordMusic σκηνή.
Σημειώνουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
• La Soiree De Votanique | Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας των μαθητών του StudioΜελενίκου | Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός - Ομάδα Βασίλη Μαυρογεωργίου | Ώρα Έναρξης: 21:00
• Μπιέλα|Λαϊκό – Ρεμπέτικο Πρόγραμμα με τους Μαρία Λιτίνα(φωνή), Γιώργο Σχοινοχωρίτη(κιθάρα-φωνή), Γιάννη Κορφιάτη(μπουζούκι-φωνή) | Ώρα Έναρξης: 21:00
• StudioΜελενίκου| 1ος όροφος - PocketTheater: Ανοιχτό δωρεάν μάθημα θεατρικού αυτοσχεδιασμού από το εργαστήρι υποκριτικής με την Μαίρη Μαραγκουδάκη | 2ος όροφος – φουαγιέ, λέσχη και κλιμακοστάσιο: Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του εργαστηρίου | Ώρα Έναρξης: 19:30
• Laïka| Προπολεμικά Ρεμπέτικα με τους : Γρηγόρη Λάγγα (βιολί), Μήτσο Μιχόπουλο (κιθάρα), Σπύρο Μιχόπουλο (μπουζούκι) και Βίκυ Κόγια (φωνή)| Ώρα Έναρξης 21:00

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
• La Soiree De Votanique | Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας του FrancoisL’Hotel | Live: EchoTrain | Ώρα Έναρξης: 21:30
• Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλός | Live: Πέτρος Μάλαμας| Ώρα Έναρξης21:00
• Μπιέλα | Έντεχνο – Λαϊκό Πρόγραμμα με τους Βασιλική Τσιφτσή (φωνή), Πάνο Τσιφτσή (μπουζούκι), Πάνο Μπαλάφα (κιθάρα, φωνή) | Ώρα Έναρξης21:00
• StudioΜελενίκου| 1ος όροφος – PocketTheater: παρουσίαση του φωτογράφου Βασίλη Πιτούλη και συζήτηση από το εργαστήρι φωτογραφίας. Ώρα έναρξης 20:00 |2ος όροφος – φουαγιέ, λέσχη και κλιμακοστάσιο: Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του εργαστηρίου
• Laïka| Dj set by Katerina K καιLiLa.(New Wave, Dark Wave, Synth and Electro night) |ΏραΈναρξης:22:00

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
• La Soiree De Votanique | Dj set: Cayetano|ΏραΈναρξης22:30
• ΠαραδοσιακόΚαφενείοΘεσσαλός| Προβολή τη ταινίας «Σιωπηλός Μάρτυρας» σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος|Ώρα Έναρξης21:00 | Live: ΘέμοςΣκανδάμης|Ώρα έναρξης: 22:30
• Μπιέλα|Κρητική Βραδιά με τους Αντώνη Φανουράκη(λαούτο, φωνή) Νίκο Φανουράκη(λύρα, φωνή) και Νίκο Ευαγγελάκη (λαούτο, φωνή)|Ώρα Έναρξης21:00
• StudioΜελενίκου|1ος όροφος – PocketTheater: «Σιωπυλές πρωτοπορίες» προβολή 4 ταινιών πρωτοποριακού βωβού κινηματογράφου. Προβάλλονται ταινίες των: MayaDeren, SamuelBecket, LuisBunuel- SalvadorDali, ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Καλαμπάκα στον 2ο όροφο. |Ώρα έναρξης 19:30
• Laïka|Live: Brain’s Squeeze&Video Art Project by PantelisPantelopoulosακολουθείDj set by Spyros Faros | ΏραΈναρξης: 21:00
• ΤοΛυχνάρι| Live: MuzikalIfade|ΏραΈναρξης: 21:00

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
• LaSoireeDeVotanique | Djset: ΚΑΦΚΑ&guest |Ώραέναρξης: 22:30
• Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλός |Live: Βασίλης Μαντζούκης, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Νίκος Παπαϊωάννου| Ώρα έναρξης: 21:00
• Μπιέλα |Παραδοσιακή Βραδιά με «Μαντάρες»:Γιάννης Μαυριτσάκης (βιολί), Μαίη Αγγελάκη (λαούτο), Ορέστης Τσιχλάκης (ούτι-τρομπέτα), Κατερίνα Ελευθερίου (κρουστά)| Ώρα έναρξης: 21:00
• StudioΜελενίκου|1ος όροφος – PocketTheater: Παράσταση των σπουδαστών του εργαστηρίου υποκριτικής (2ο έτος), αυτοσχεδιασμοί πάνω στην «Ανάθεση» του Δημήτρη Δημιατριαδή. Ώρα έναρξης: 20:00|2ος όροφος – φουαγιέ, λέσχη και κλιμακοστάσιο: Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του εργαστηρίου Ώρα έναρξης: 19:30
• Laïka| Ρεμπέτικη και Παραδοσιακή βραδιά | Ώρα έναρξης: 21:00
• Το Λυχνάρι | Live: Γλαύκος Σμαριανάκης(βιολί), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα), Χαρούλα Τσαλπαρά(φωνή) | Ώρα έναρξης: 21:00
• Quilombo|Η μπάντα κρουστών του Quilombo στους δρόμους του Βοτανικού – αφετηρία Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλός |Ώρα έναρξης: 21:00
• Quilombo Centro Cultural | Party: DjGeo dance collectionαπότη Word Music σκηνή | Ώραέναρξης: 23:00

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
• La Soiree De Votanique | Live: Muchatrela | Ώραέναρξης: 22:00
• Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλός | Live: Πλήρη Ντάξει& Πολυφωνικό Σχήμα Διώνη |Ώρα έναρξης: 21:00
• Μπιέλα| Κρητικό Ξεφάντωμα με τους Δημήτρη Πρωτογεράκη (λύρα), Χρήστο Βεργάκη (λαούτο), Άρη Κυριακάκη (κιθάρα)| Ώρα έναρξης: 21:00
• StudioΜελενίκου| 2ος όροφος – φουαγιέ, λέσχη και κλιμακοστάσιο: Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών του εργαστηρίου, ακολουθούν Djsets| Ώρα έναρξης 19:30
• Το Λυχνάρι | Ρεμπέτικη βραδιά με τους Λουκία Ανάγνου(φωνή, κιθάρα) &Αποστόλη Παπαγιάννη (μπουζούκι) Ώρα έναρξης: 21:00

Διευθύνσεις χώρων
Παραδοσιακό Καφενείο Θεσσαλός: Μελενίκου 2, τηλ. 213 0222335
Μπιέλα: Κορυτσάς 14, τηλ. 210 3456110
StudioΜελενίκου: Μελενίκου 31, τηλ. 2130 058407
Laïka:Πέλλης 30, τηλ.215 5013801
Το Λυχνάρι: Κασσάνδρας 8, τηλ. 6934 635949
Quilombo Centro Cultural: Σερβίων8 ,τηλ. 21 0522 7961

Prev Next
Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.