ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ήρα Κατσούδα και Ανδρέας Πασπάτης...2 φίλοι μας μιλούν για την νέα τους παράσταση!
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 14:37 Σχολιάστε πρώτοι! #ΉραΚατσούδα #ΑνδρέαςΠασπάτης #συνέντευξη #δείξεμουτοφίλοσου #Standupcomedy #BIOS

1 «Δείξε μου το φίλο σου» από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και για όλες τις Τετάρτες του Οκτώβρη, στο Bios. Η παράσταση θα ενώσει ή θα χωρίσει τους...φίλους;

Ανδρέας: Θα ενώσει φυσικά! Δεν χωρίζουμε κόσμο εμείς. Ο βασικός μας στόχος και λόγος που κάνουμε αυτήν την παράσταση είναι να μαζευτούνε οι φίλοι που έχουνε καιρό να τα πούνε και να είναι σε φάση «ρε παιδιά πόσο καιρό έχουμε να βγούμε όλοι μαζί;...Δε πάει άλλο, μάζεψε τους όλους και πάμε Τετάρτη στο Δείξε μου τον Φίλο σου».
Ήρα: Πάνω κάτω ότι είπε ο Ανδρέας. Μια παράσταση stand up είναι ωραίο να την απολαμβάνεις με φίλους, οπότε ναι ενώνουμε τις φιλίες. Εμείς δεν κάνουμε stand up, κοινωνικό έργο κάνουμε!

2.Για την καινούργια παράσταση εμπνευστήκατε από την φιλία σας, όπως ίσως να φανερώνει ο τίτλος;

Ανδρέας: Η αλήθεια είναι αυτή. Η παράσταση ουσιαστικά περιέχει τα καινούρια μας κείμενα και έχει μέσα πάρα πολλές και διάφορες θεματολογίες και από τους δυο μας. Οπότε ήταν δύσκολο να επιλέξουμε τίτλο βάση θεματολογιών. Έτσι, επιλέξαμε την φράση αυτή γιατί έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από άλλους ανθρώπους όταν αναφέρονται σε εμάς, οπότε πλέον το αποδεχτήκαμε και είπαμε να το κάνουμε και τίτλο της παράστασης.
Ήρα: Αν είχαμε εμπνευστεί από την φιλία μας ο τίτλος θα ήταν «Το μακελειό»! Σε σοβαρή βάση, έγινε αυτό που είπε ο Ανδρέας, θέλαμε έναν τίτλο για το double bill, είμαστε φίλοι και voila «Δείξε μου το φίλο σου».

3.Ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά στοιχεία της Ήρας και του Ανδρέα πάνω στη φιλία;

Ήρα: Και οι δύο έχουμε πολλά καλά αλλά και πολλά κακά, τόσα που θα χρειαζόμασταν Α4 για να τα καταγράψουμε. Νομίζω όμως ότι το πιο βασικό καλό είναι ότι ξέρουμε και οι δύο να ζητάμε συγγνώμη. Μεταξύ μας εγώ χρειάζεται να ζητάω πιο συχνά.
Ανδρέας: Τι; Ποια κακά στοιχεία; Η Ήρα είναι ο καλύτερος άνθρωπος! Θα κρατήσω αυτήν την διπλωματική απάντηση...

4. Γνωρίζω πως οι προηγούμενες παραστάσεις σας ήταν sold out. Υποθετικά, αν κάποια δεν πάει καλά και το κοινό δεν είναι τόσο μεγάλο όσο περιμένατε. Σας επηρεάζει με τέτοια εικόνα στην αίθουσα;

Ανδρέας: Έλα σταμάτα κοκκινίζουμε. Ντάξει, πάντα βοηθάει η αγάπη, το γέλιο και το feedback του κόσμου και όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερο. Τώρα αν τύχει σε κάποια παράσταση να μην είναι γεμάτη η αίθουσα και πάλι στόχος παραμένει να κάνεις όλο το κοινό μια παρέα και να περάσουμε όλοι καλά και εφόσον και το κοινό έρχεται με τέτοια διάθεση δεν νομίζω πως είναι κάτι που δεν θα συμβεί.
Ήρα: Στο stand up ισχύει το αντίθετο από τις σχέσεις: όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερο. Παρ’ολα αυτά ναι μπορεί να τύχει για διάφορους λόγους μια αίθουσα να μην είναι γεμάτη. Εμείς όμως θα διασκεδάσουμε και θα παίξουμε για αυτούς που ήρθαν με την ίδια όρεξη, είτε είναι 10 είτε 100 είτε 1000.

deixemoutofilosou

5. Το stand up comedy είναι ένα είδος θεάτρου, που για να λειτουργήσει πρέπει κοινό και καλλιτέχνες να γίνουν... φίλοι;

Ήρα: Με την έννοια της ταύτισης, ναι. Το κοινό πρέπει να νιώθει ότι αυτός που βρίσκεται πάνω στην σκηνή είναι άμεσος και μιλάει για πράγματα που ο άλλος είτε μπορεί να ταυτιστεί είτε να γελάσει και να συμπάσχει με αυτά που λες. Οπότε εν δυνάμει φίλος του!
Ανδρέας: Όπως είπαμε και πριν ουσιαστικά πρέπει να κοινό να σε συμπαθήσει και να γίνετε όλοι μια παρέα που θα περάσετε μια ευχάριστη βραδιά όλοι μαζί. Απλά η διαφορά είναι ότι τηρούνται οι βασικοί κανόνες του θεάτρου. Δηλαδή σε μια κανονική παρέα όλοι θα έχουν ισάξιες ευκαιρίες και χρόνο να μιλήσουν. Στην παράσταση αυτό δεν συμβαίνει ευτυχώς ή δυστυχώς. Τον κυρίαρχο ρόλο έχει ουσιαστικά ο κωμικός που είναι στην σκηνή και αυτός απευθύνεται προς το κοινό και όχι το ανάποδο.

6. Θα σας ενδιέφερε να κάνετε και κάτι άλλο στο θέατρο εκτός stand up comedy;

Ανδρέας: Δεν είναι κάτι που δεν έχουμε κάνει και ούτε είμαστε αρνητικοί να το ξανακάνουμε είναι η αλήθεια. Το έχουμε συζητήσει κιόλας. Εμένα σίγουρα θα με ενδιέφερε και το σκέφτομαι ήδη, ειδικά για το συγγραφικό κομμάτι.
Ήρα: Μου αρέσει να γραφω. Έχω γραψει ήδη ένα θεατρικό τον «Γάμο» που παιζόταν για 2 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Η όλη διαδικασία της συγγραφής και μετά να βλέπεις να ανεβάινει και να δραματοποιείται αυτό που πληκτρολογούσες στο λαπτοπ, είναι μαγική! Έχω ξεκινήσει πάλι κάτι αλλά αντε να δούμε πότε θα το τελειώσω.

7.Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο καλλιτέχνης που ασχολείται με το stand up comedy;

Ανδρέας+Ήρα: Εξαρτάται. Κάθε κωμικός είναι διαφορετικός και έχει και το δικό του στιλ οπότε είναι δύσκολο να βγάλεις έναν γενικότερο κατάλογο χαρακτηριστικών. Το βασικό που πρέπει να έχει ο κάθε κωμικός είναι να μπορεί να συνδυάζει το ρόλο του συγγραφέα με του σκηνοθέτη και του περφόρμερ καθώς στο stand up μόνος σου γράφεις, σκηνοθετείς και παρουσιάζεις τα κείμενά σου οπότε όλη η ευθύνη είναι πάνω σου. Οπότε καλό είναι να έχει κάθε κωμικός και αντοχή και γερό στομάχι γιατί αν κάτι δεν πάει καλά δεν έχεις κάποιον άλλον συντελεστή να κατηγορήσεις.

8. Γράψτε κάτι ο ένας για τον άλλον που θα θέλατε να του είχατε πει, αλλά το κατάπιατε...για την φιλία σας;

Ανδρέας: Νομίζω πως δυστυχώς τα λέμε όλα. Δεν μου έρχεται κάτι τέτοιο τώρα, συνήθως έχουμε την άνεση και τα λέμε. Ο λόγος κιόλας που έχουμε κρατήσει αυτή τη φιλία τόσα χρόνια είναι πως ότι είχαμε να πούμε το ρίχναμε στο τραπέζι και το αντιμετωπίζαμε. Ορίστε θα με κάνεις να συγκινηθώ τώρα.
Ήρα: Τώρα πώς να του κόψω τη συγκίνηση και να πω ότι εγώ του έφαγα τις stroopwafels που έφερε από Ολλανδία και δεν τις ξέχασε στο αεροδρόμιο; Μάλλον δεν θα το πω...

 

«Δείξε μου το φίλο σου»
Stand up Comedy

Ήρα Κατσούδα και Ανδρέας Πασπάτης

BIOS
Πειραιώς 84
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3425335

Για 4 μόνο παραστάσεις

Από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21:00
έως 31 Οκτωβρίου

Η προπώληση ξεκίνησε
https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/bios/deikse-mou-to-filo-sou/ 

Η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης, το φοβερό stand up comedy δίδυμο που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς επιστρέφει!
Μετά τις επιτυχημένες solo παραστάσεις τους «ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» και «Τσάι Party», που πήγαν sold out σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με τίτλο «Δείξε μου το φίλο σου», από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και για όλες τις Τετάρτες του Οκτώβρη, στις 21:00, στο Bios.

Ανανεωμένοι και εξαιρετικά ευρηματικοί, με νέα κείμενα, παρουσιάζουν τη νέα τους ολόφρεσκη παράσταση «Δείξε μου το φίλο σου», αυτοσαρκάζονται, μιλάνε για ανθρώπινες στιγμές, περίεργες στιγμές, φοβίες, φιλίες, καθημερινούς προβληματισμούς και προσωπικές τους ιστορίες, φυσικά όλα δοσμένα μέσα από το πρίσμα του stand up comedy.
Δύο κωμικοί, δύο φίλοι, δύο διαφορετικά στιλ, με έξυπνα αστεία και γρήγορες εναλλαγές σε μια βραδιά ολόφρεσκης κωμωδίας.
Μια απίστευτη stand up comedy παράσταση με μοναδικό χιούμορ που θα ενθουσιάσει!

ΙΝFO

- Bios - Πειραιώς 84
- Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 210-3425335
- Τετάρτη 10, 17, 24, 31 Οκτωβρίου
- Ώρα έναρξης : 21:00
- Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ

Η προπώληση ξεκίνησε
https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/bios/deikse-mou-to-filo-sou/ 

 

Ετικέτες
Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.