Μενέλαος Κανάκης
Σχολιάστε πρώτοι! Μενέλαος Κανάκης Στιχουργός Μoments FM Records συνθέτης
Gallery Image 1 Gallery Image 2

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η αγάπη μου για τη μαγεία και το απέραντο της ανθρώπινης ψυχής μεταφράστηκε σε σπουδές στην Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας καθώς και στο δεύτερο πτυχίο μου στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σταθμό στη ζωή μου αποτέλεσε η συνάντηση και γνωριμία με το Δημήτρη Καραγιάννη Ψυχοθεραπευτή και Μέντορα ζωής, που έβαλε πολλή μουσική στη ζωή μου και σήμερα συνεργάζομαι μαζί του στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ¨Αντίστιξη¨. Έχω επίσης αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες ζωής απασχολούμενος στον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία του οποίου με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού σήμερα είμαι Συντονιστής Προγραμμάτων παροχής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Εκεί που η αγάπη συνδυάζεται με τον έρωτα γεννιέται η μουσική που για μένα εκφράζεται παίζοντας κιθάρα και πλήκτρα. Ο πλούτος των συναισθημάτων, της βίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και του προσώπου σε όλες τους τις εκδοχές, όταν μετατρέπονται σε μουσική μπορούν να πουν τα πάντα ή και περισσότερα ακόμα και χωρίς λέξεις.

Μουσική είναι τα πάντα γύρω μας και εντός μας... Από τον χτύπο της καρδιάς μέχρι το θρόισμα των φύλλων στο άγγιγμα του ανέμου και τον παφλασμό του κύματος κάτω από την πανσέληνο. Το άθροισμα των στιγμών μας στις οποίες εναλλάσσονται η μελωδία και ο σκοπός και συνθέτουν το ρεπερτόριο της ύπαρξής μας. Ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο το μόνο που έχουμε είναι το τώρα. Η Αιωνιότητα της στιγμής.

Αν μπορούσαμε να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ταξιδιώτες μέσα στο χρόνο θα ζούσαμε καλύτερα τη διαδρομή ; Θα είχαμε τη σοφία να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας σαν θεατές της ζωής μας και το θάρρος να αγαπήσουμε τόσο ώστε να μισήσουμε το μίσος και το θυμό, για να μην τους αφήνουμε χώρο να τρέφονται από το χρόνο μας ; Θα είχαμε την ταπείνωση να είμαστε τόσο εγωιστές, ώστε να μην σκορπάμε το δώρο της ύπαρξης και να μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι είναι ο πλούτος γιατί αυτοί δίνουν αξία στα πράγματα και όχι τα πράγματα σε αυτούς ; Θα διατηρούσαμε την παιδική ωριμότητα να ήμαστε εμείς που δίνουμε νόημα και χαρά σε αυτά που ζούμε ; Θα ξανά-διαλέγαμε τις επιλογές μας αντί να τις προδίδουμε στην πρώτη καταιγίδα ; Θα αναγνωρίζαμε ότι οι αισθήσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να αισθανόμαστε τη ζωή και όχι να την καταναλώνουμε ; Θα τολμούσαμε να αγαπήσουμε τον έρωτα και να ερωτευτούμε την αγάπη και να ήμαστε εμείς που διατηρούμε την ομορφιά τους στη ζωή μας ; Θα συνειδητοποιούσαμε ότι ο προορισμός δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέρος της διαδρομής και ότι τα γεράματα δεν αφορούν βιολογική ηλικία αλλά τρόπο και στάση ζωής ; Θα αντιλαμβανόμασταν ότι σημαντικό δεν είναι πόσα χρόνια θα ζήσουμε αλλά τι κάνουμε το χρόνο που μας προσφέρεται γιατί δεν είναι ο χρόνος που φεύγει αλλά εμείς που φεύγουμε μέσα από το χρόνο ; Αν μπορούσαμε να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ταξιδιώτες μέσα στο χρόνο, θα ζούσαμε χωρίς να ξεχνάμε ότι το πέρασμα μας από τη ζωή μοιάζει... ¨ Μια σταγόνα Δρόμος¨... και αφού δεν μπορούμε να βάλουμε χρόνο στη ζωή μας να βάζουμε ζωή στις στιγμές και στο χρόνο μας ; Να βάζουμε μουσική στο χρόνο και τις στιγμές μας ... ;

Μενέλαος Κανάκης


Κυκλοφορεί το " Μoments " by Menelaos , FM Records , Μάϊος 2016

 

LINKS

http://kanakismenelaos.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Menelaos-Kanakis-1778135755740887/ 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=a_DvF43bpZ8 

http://fmrecords.net/el/menelaos-kanakis-moments/ 

http://fmrecords.net/menelaos-kanakis-moments/ 

http://fmrecords.net/el/menelaos-kanakis-reflections-of-life/ 

Prev Next
Ετικέτες
Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.